Καλοκαιρινό Πρόγραμμα

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΜΑΛΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ 2024

Ηλικίες: 5+

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ : ΙΟΥΝΙΟΣ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ

Ο όρος «ακουστική επεξεργασία» αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο το κεντρικό νευρικό μας σύστημα (ΚΝΣ) χρησιμοποιεί τις πληροφορίες που λαμβάνει από την ακουστική οδό.Η αποτελεσματική ακουστική επεξεργασία είναι θεμελιώδης για τη λεκτική επικοινωνία.
Η Ακουστική Επεξεργασία περιλαμβάνει μηχανισμούς που βοηθούν στην οργάνωση, διάκριση, ανάλυση, μετατροπή και ερμηνεία του ακουστικού ερεθίσματος.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΠΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ

Η οπτική αντίληψη θεωρείται το γνωστικό κομμάτι της ερμηνείας του οπτικού ερεθίσματος, ή πιο απλά η ικανότητα να κατανοούμε αυτό που βλέπουμε. Αφορά την ικανότητα να επεξεργαστούμε νοητικά την οπτική πληροφορία με τέτοιον τρόπο ώστε να λύνουμε προβλήματα και να ενεργούμε αναλόγως τις απαιτήσεις του περιβάλλοντος. Η οπτική αντίληψη είναι ένα εξαιρετικά ουσιώδες συστατικό στη μάθηση ενός παιδιού.

ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΕΝΝΟΙΩΝ

Τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι μαθητές στα μαθηματικά, εντοπίζονται κυρίως στα πρώτα σχολικά χρόνια, κατά τα οποία έρχονται σε επαφή με τις βασικές μαθηματικές έννοιες και τα μαθηματικά σύμβολα. Η αδυναμία έγκαιρης κατανόησης των μαθηματικών εννοιών και οι συνεπακόλουθες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν με την πάροδο του χρόνου, οδηγούν τους μαθητές στη σχολική αποτυχία στα μαθηματικά και στην αναζήτηση της υποστήριξής τους μέσα στο σχολικό πλαίσιο.

ΦΩΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ

Η «φωνολογική ενημερότητα» είναι η ικανότητα του μαθητή να αναλύει τις λέξεις σε φωνήματα και να κάνει κατάτμηση – σύνθεση φωνημάτων. Είναι δηλαδή η ικανότητα του παιδιού να αναγνωρίζει και να χειρίζεται με συνειδητό τρόπο τα φωνολογικά στοιχεία της γλώσσας. Επίσης, είναι ένας προγνωστικός δείκτης μέσω του οποίου μπορούμε να προβλέψουμε την ύπαρξη μαθησιακών δυσκολιών, καθώς και την αναπτυγμένη ικανότητα του παιδιού στην ανάγνωση και τη γραφή.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΛΕΠΤΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Με τον όρο “Λεπτή κινητικότητα”αναφερόμαστε στον συντονισμό των μικρών μυϊκών ομάδων στα χέρια και τα δάχτυλα.Με άλλα λόγια, η δυνατότητα της επιδεξιότητας ή της αδεξιότητας οφείλεται στο επίπεδο της λεπτής κινητικότητας.Όσο πιο ανεπτυγμένη η λεπτή κινητικότητα σε ένα άτομο, τόσο πιο επιδέξιο είναι, κυρίως στα χέρια.

Layer 1